POGLEDAJTE KAKO DA PRIPREMITE JEDAN NEOBIČAN,ALI FANTASTIČAN KOLAČ SA GROŽĐEM
Sastojci
- biskvit
- 20dkg brašna+malo za kalup
- 10-13dkg šećera
- 10dkg maslaca sobne temp+malo za kalup
- 3 jaja(odvojiti žumanjke od bjelanjaka)
- 1dl mlijeka
- 1/2kesice praška za pecivo
- 1 limun(sok i korica)nije nužno
- krema
- 3dl mlijeka
- 2žlice gustine(40g)
- 2 žumanjka
- 10-15dkg šećera(u prahu)+10-15 dkg maslaca(margarina)
- bobice stolnog grožđa(oko 40dkg)
- preljev za tortu
- 2,5dl soka od jabuke(može se i razvodniti sirup sa vodom od jabuka ili bazge da bude količina 2,5dl
- 1 mala žličica šećera
- 1dl slatkog vrhnja za šlag(po želji za ukras)
- 1 kesica(12g) svjetlog preljeva
Priprema
- Izmiksati maslac sa šećerom.
- Dodati žutanjke i dalje miksati.
- Bjelanjke tući posebno.
- U žutanjke dodamo limun,mlijeko i brašno sa praškom te snijeg od bjelanjaka.
- .Staviti u namašten i pobrašnjen kalup i peći oko 30 min na 180c.Hladiti.
krema - U malo mlijeka razmutiti gustin,žutanjke i šećer, a ostalo staviti kuhati.
- Kad zakuha, primješati smjesu i skuhati dok se ne zgusne.
- Hladiti i miješati da se ne stvoru korica.U hladno dodati polako komadiće maslaca i stalno miksati.
postupak - .Biskvit navlažiti sa mlijekom ili sokom od jabuka(ja volim s mlijekom).
- .Premazati ga kremom i zagladiti.
- .Posložiti gore bobice grožđa.Ostaviti u frižider malo hladiti te napravite preljev.
- Preljev pripremiti kao što piše na kesici(sadržaj kesice pomiješati sa malom žličicom šećera(ako je sok dosta sladak onda ne treba),dodati 250ml soka i neprestano miješati nad vatrom da ne nastanu grudice.Kad prokuha ostaviti nekoliko minuta hladiti.
- .Bobice grožđa premazati kistom s malo preljeva, a ostalo lagano žlicom prelijvajte.
- Prije preljevanja na kremu možete postaviti obruč za torte da preljev ne klizi van.Ostaviti hladiti i po želji ukrasiti šlagom.
Nema komentara:
Objavi komentar