NEOBIČNA TORTA /KOLAČ SA GROŽĐEM


POGLEDAJTE KAKO DA PRIPREMITE JEDAN NEOBIČAN,ALI  FANTASTIČAN KOLAČ SA GROŽĐEM 

Sastojci
  • biskvit
  • 20dkg brašna+malo za kalup
  • 10-13dkg šećera
  • 10dkg maslaca sobne temp+malo za kalup
  • jaja(odvojiti žumanjke od bjelanjaka)
  • 1dl mlijeka
  • 1/2kesice praška za pecivo
  • limun(sok i korica)nije nužno
  • krema
  • 3dl mlijeka
  • 2žlice gustine(40g)
  • žumanjka
  • 10-15dkg šećera(u prahu)+10-15 dkg maslaca(margarina)
  • bobice stolnog grožđa(oko 40dkg)
  • preljev za tortu
  • 2,5dl soka od jabuke(može se i razvodniti sirup sa vodom od jabuka ili bazge da bude količina 2,5dl
  • 1 mala žličica šećera
  • 1dl slatkog vrhnja za šlag(po želji za ukras)
  • 1 kesica(12g) svjetlog preljeva
  • Priprema



    1. Izmiksati maslac sa šećerom.

    2. Dodati žutanjke i dalje miksati.

    3. Bjelanjke tući posebno.

    4. U žutanjke dodamo limun,mlijeko i brašno sa praškom te snijeg od bjelanjaka.
    5. .
      Staviti u namašten i pobrašnjen kalup i peći oko 30 min na 180c.Hladiti.
      krema

    6. U malo mlijeka razmutiti gustin,žutanjke i šećer, a ostalo staviti kuhati.

    7. Kad zakuha, primješati smjesu i skuhati dok se ne zgusne.

    8. Hladiti i miješati da se ne stvoru korica.U hladno dodati  polako komadiće maslaca i stalno miksati.
      postupak
    9. .
      Biskvit navlažiti sa mlijekom ili sokom od jabuka(ja volim s mlijekom).
    10. .
      Premazati ga kremom i zagladiti.
    11. .
      Posložiti gore bobice grožđa.Ostaviti u frižider malo hladiti te napravite preljev.

    12. Preljev pripremiti kao što piše na kesici(sadržaj kesice pomiješati sa malom žličicom šećera(ako je sok dosta sladak onda ne treba),dodati 250ml soka i neprestano miješati nad vatrom da ne nastanu grudice.Kad prokuha ostaviti nekoliko minuta hladiti.
    13. .
      Bobice grožđa premazati kistom s malo preljeva, a ostalo lagano žlicom prelijvajte.

    14. Prije preljevanja na kremu možete postaviti obruč za torte da preljev ne klizi van.
      Ostaviti hladiti i po želji ukrasiti šlagom.

Nema komentara:

Objavi komentar